Přihlásit

Spojte příjemné s užitečným a zažijte aktivní dovolenou v Piešťanech

Pobyt v lázních nemusí být jen o vyhřívání se v bazénu s termální vodou či o relaxování v bahenním zábalu. Přestože i to má své benefity, odpočívat lze také aktivně. Ideální bude, pokud to spojíte a dopřejete celé rodině perfektní dovolenou v hotelech Esplanade nebo Thermia Palace na lázeňském ostrově v Piešťanech. Každý si zde přijde na své!

Hotel Thermia Palace

Elegantní dáma z lázeňského ostrova

Pokud jste ještě nikdy nebyli v Piešťanech, věříme, že už jen samotná atmosféra tohoto lázeňského města vás okouzlí. Když pak z centra města přejedete přes Kolonádový most, dostanete se na lázeňský ostrov, kde stojí ty nejvýznamnější lázeňské hotely a léčebné domy s bohatou tradicí.

Hned prvním z nich je hotel Thermia Palace Ensana Health Spa Hotel, který nemůžete přehlédnout. Majestátní secesní budova každoročně přivítá řadu turistů ze Slovenska i zahraničí. Od slavnostního otevření hotelu spojeného s lázeňským domem Irma uplynulo letos již úctyhodných 112 let. Budova si i nadále zachovává svůj elegantní ráz a zároveň její vybavení a služby splňují současné nároky na to, aby si udržela své pětihvězdičkové hodnocení.

Stylové ubytování s nádechem věčné klasiky

Jak by se vám líbilo probouzet se s výhledem na uklidňující zeleň lázeňského parku v blízkosti klidně tekoucí řeky? To nabízejí pokoje a apartmány hotelu Thermia Palace. Vystihuje je nadčasová elegance a pohodlí. Jsou prostorné, vzdušné a plně vybavené, aby nic nebránilo vašemu odpočinku. Některé pokoje a apartmány mají balkon nebo lodžii, případně spojovací dveře s další ubytovací jednotkou, takže zde umíte svůj pobyt strávit jako pár, ale také jako rodina s dětmi, či skupina přátel.

Zajímavostí je tematický apartmán Alfons Mucha, jehož obývací prostor zdobí kopie děl tohoto slavného českého malíře, který často a rád chodil do Piešťan a navštěvoval právě tento hotel.

Hotel Esplanade

Krásné ubytování v centru dění

Hotel Esplanade je jedním z pěti lázeňských hotelů sítě Ensana Health Spa Hotels, které se nacházejí na překrásném lázeňském ostrově v Piešťanech. Už jen samotný pobyt v tomto městě vám navodí pocit dovolenkové atmosféry. Procházky vedle Váhu, v zelených parcích, večerní posezení na promenádě či na nábřeží, živé hudební a jiné kulturní akce… Piešťany mají něco pro každého.

Ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu Esplanade má vše, co můžete od hotelu tohoto zařazení očekávat. Na výběr máte standardní pokoje nebo luxusní apartmány. Situovány jsou buď v nově zrekonstruovaném křídle Esplanade nebo v pohodlném křídle Alameda. Všechny pokoje a apartmány mají výhled do lázeňského parku. Přímo v hotelu se nachází také několik restaurací s výhledem do dvorních zahrad a také příjemná kavárna a oblíbený Retro Bar.

Nejlepší lázeňské zdravotní centrum na Slovensku v hotelu Esplanade

Výjimečně se budete cítit i při návštěvě balneologického centra Balnea Health Spa, které v roce 2014 prošlo kompletní rekonstrukcí a řadí se dnes mezi nejmodernější lázeňské a rehabilitační centrum ve střední Evropě. Po medicínské stránce se specializuje zejména na léčbu revmatismu a onemocnění pohybového aparátu. Vy si zde můžete dopřát různé relaxační a wellness procedury, které potěší všechny vaše smysly a přispějí ke zlepšení vaší celkové pohody a zdraví.

Pojďte sportovat a zažijte Piešťany na vlastní kůži

Přejděme nyní na možnosti sportu a aktivního odpočinku v okolí hotelu. Těch je nepočítaně! Díky skvělé poloze na březích řeky Vah si v Piešťanech užijete zábavu nejen na souši, ale i ve vodě. Aktivní dovolená je to pravé pro vás, pokud si chcete užít radost z pohybu, poznat nová místa a nasbírat nezapomenutelné zážitky. Tady je alespoň malý výběr z mnoha možností, které toto lázeňské město nabízí.

Vodní sporty a výlety lodí

Neváhejte a navštivte známou vodní nádrž, která je rájem pro všechny milovníky vodních sportů.Slňava vás určitě nezklame. Můžete si zde vyzkoušet vodní lyžování, surfování, plachtění, veslování i wakeboarding. Možný je také rybolov, ať už v nádrži, nebo přímo ve Váhu. Oblíbené jsou také plavby lodí. Nechte se unášet na vlnách Váhu a kochejte se pohledem na okolní faunu a flóru.

Cyklistika

Piešťanský region je protkán množstvím dobře udržovaných cyklostezek. Kruhová trasa kolem Sĺňavy je dokonce celá asfaltovaná (dlážděná), a tedy vhodná i pro inline bruslaře. Dále doporučujeme i cyklostezku Dubová, který prochází outdoorovým fitness parkem, kde si můžete dát přestávku a zacvičit si pod širým nebem.

Tenis a squash

Piešťany jsou rodným městem hned několika tenisových hvězd a známým centrem tenisových turnajů. Proto jsou po této stránce mimořádně dobře vybaveny.Tenisových kurtů je zde více než dost a vybírat si můžete také z různých povrchů – antuka, asfalt a kryté kurty s umělým povrchem. Squashový klub Piešťany nabízí čtyři klimatizované squashové kurty. Vybavení si zde můžete půjčit a po hře si zajít i do solária, sauny či na masáž.

Turistika a výlety po okolí

Pokud máte rádi procházky přírodou, různá tajná zákoutí a turistické stezky, tady si přijdete na své. Výborná poloha Piešťan nabízí možnosti turistiky v okolních lesích a hájích. Vyrazit můžete na výlet ke zřícenině hradu Tematín, na Beckovský či Trenčínský hrad, jít se vykoupat na nedaleká jezera v Horní Středě či navštívit jiná zajímavá místa Piešťanského a Novoměstského okresu.

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…