Přihlásit

Nezapomenutelné zážitky v srdci Českého středohoří – GELTSCHBERG

Hledáte-li novou destinaci, kde můžete spojit výjížďky na kole s ochutnávkou výborného vína, necelou hodinu jízdy od Prahy najdete vinařství Geltschberg.

V srdci Českého středohoří nabízí Geltschberg degustace vín vlastní produkce a specialit z regionu, i chalupy k pronájmu (s certifikací “Regionální produkt Českého středohoří”). Zvláště v letní sezóně jistě oceníte Frizzante a vína růžová.

Na úpatí Sedla objevíte nádherná panoramata a svoje putování můžete spojit s návštěvou historických měst, jako Litoměřice a Úštěk. Vinařství Geltschberg se také nachází  kousek od hradu Helfenburk, jezera Chmelař, skanzenu Zubrnice a dalších turisticky atraktivních míst.

Zubrnicích se nachází nejmladší skanzen v Čechách, kde vedle sebe, zasazeny v kopcovité krajině, stojí roubené, hrázděné i zděné stavby, včetně staré školy a původního vesnického obchodu.

Úštěk s měšťanskými domy s podloubími a gotickým štíty tvoří nejmenší památkovou rezervaci. Za vidění určitě stojí také Ptačí domky, které jsou vytesány v pískovcové skále a židovská synagoga se starou školou, která se dochovala v původní podobě.

Tak neváhejte a naplánujte si neopakovatelný zážitek s využitím všech výhod členů programu Sphere.

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…