Přihlásit

Divadlo Kalich slaví 25 let a nachystalo spoustu novinek

Pražské Divadlo Kalich si dlouhodobě drží pozici jedné z nejnavštěvovanějších scén v zemi. A letos má ještě o jeden důvod k radosti navíc – v listopadu oslaví 25 let své úspěšné existence. Za čtvrt století viděly jeho představení, ať už v Praze, nebo na zájezdech po republice, 4 miliony diváků. A na diváky především divadlo myslí i ve své narozeninové sezóně.

Tu otevřelo s řadou úprav, které ještě zvýší divácký komfort. Původní zvukovou aparaturu vyměnilo za špičkový moderní aparát, pořídilo výkonnější klimatizaci a dovybavilo hlediště novými pohodlnějšími sedačkami. Do dolního i horního foyer navíc připravilo výstavu velkoformátových fotografií, která je procházkou všemi inscenacemi i hvězdnými hereckými tvářemi jeho pětadvacetileté historie.  

První novinkou nové sezóny je s velkým očekáváním vyhlížené nové nastudování muzikálu Daniela Landy Tajemství. Kultovní muzikál se rovných 20 let od své první inscenace představil s novou scénografií, kostýmy, novým hudebním nastudováním i choreografiemi a v neposlední řadě s novým hereckým obsazení, jemuž dominují Lucie Vondráčková, Šárka Vaňková, Denisa Nesvačilová, Jan Komínek, Jiří Böhm, Tomáš Trapl ad. A publikum nadšeně aplauduje vestoje. 

Stejně nadšených ovací se už třetí sezónu dostává také muzikálu se slavnými písničkami Hany Zagorové Biograf láska. Ten už brzy oslaví 200 beznadějně vyprodaných repríz. Diváci se na něj do Kalichu opakovaně vracejí, každá repríza končí ovacemi vestoje a závěrečný přídavek si málokdo nezpívá společně s herci. Díky přidaným termínům je momentálně možné na Biograf láska sehnat vstupenky i na blízké termíny, ale dlouho to jistě platit nebude, proto by zájemci rozhodně neměli váhat. 

Do muzikálového portfolia Divadla Kalich i nadále patří klasiky jako Pomáda, Krysař, Johanka z Arku, Voda (a krev) nad vodou s hity skupiny Elán nebo podívané pro celou rodinu Mauglí a Robin Hood.

Také v činoherním repertoáru divadlo plánuje novinky. Začátkem prosince představí skvělou komedii, napsanou na základě skutečné události, Nejsem cvok!. Je opravdu vtipné, jak neuvěřitelné okolnosti nám kolikrát mohou změnit život. Zahrají si v ní Radek Holub, Anna Polívková, Petr Buchta či Barbora Mošnová. Na březen pak naplánovalo novinku s Janou Paulovou a Markem Němcem v hlavních rolích. 

V činoherních komediích Divadla Kalich se stále budeme setkávat také například s Ivou Janžurovou, Jiřím Bartoškou, Barborou Hrzánovou, Taťjanou Medveckou, Oldřichem Kaiserem, Jiřím Lábusem, Pavlem Zedníčkem či Sabinou Laurinovou a mnoha dalšími předními českými herci. 

Více informací o repertoáru a tvářích Divadla Kalich najdete na www.divadlokalich.cz

Teoréma
Don Juan a já

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…